Autor: 021.rs

Novi Sad
23.11.2020.
17:26 > 17:28
Prema informacijama Instituta za javno zdravlje Vojvodine, u ovom trenutku najteža epidemiološka situacija na teritoriji pokrajine je u Novom Sadu zbog velikog broja pacijenata sa izuzetno teškom kliničkom slikom i brojem koji prevazilazi kapacitete koji su do sada korišćeni u borbi protiv kovida-19, saopšteno je iz Pokrajinske vlade.
  • Lola

    24.11.2020 11:05
    Za anonimnog komentatora
    Sad smo došli do suštine! Lakše je izgraditi novi objekat po svim standardima, nego prilagođavati srari. Od babe nikad devijka i id dede nikad mladić. Zato je i besmislena ideja o adaptaciji stare kasarne. Bolje da su napravili novu bolnicu i u Novom Sadu. I ne lupetaj više o političkim opredeljenjima, jadan si ako ti je to udarni argument. Imam veze sa ovom vlašću koliko i polarni medved sa tropskim krajevima!
  • @Lola

    23.11.2020 22:13
    Za pola godine je mogla biti izgradjena nova od temelja, a kamoli neki objekat prilagodjen. Cak ne bi bila potrebna ni nova izdvajanja, dovoljno bi bilo preusmeriti novce sa znamo sve cega na sta se trose besomucno. Koga ti ustvari branis u svom komentaru? Olosku vlast i njihovo upravljanje zdravstvom? (zdravstvene radnike niko nije pitao nista da procene, osim ako "struku" ne smatras za zdravstvene radnike...)
  • Lola

    23.11.2020 20:12
    @alisa
    To što je kasarna prazna ne znači i da ima odgovarajuću infrastukturu za lečenje bolesnika koji zahtevaju intenzivnu negu i kiseonik. Kovid bolesnici nisu mogli biti smešteni čak ni u neke bolnice koje nisu imale odgovarajuće ventilacione sisteme. Zato, ostavite to zdravstvenim radnicima da procenjuju...
  • NS

    23.11.2020 20:01
    Nikako da shvatimo da se mogu postaviti kreveti bilo gde, bolesni mogu da leže na Spensu, Sajmu, kasarni na Futoškom putu...ali to nikom neće pomoći kad nema kiseonika, ni zdravstvenih radnika da leče bolesne
  • Mario

    23.11.2020 19:42
    "Zdravstvo u Srbiji leci samo 1 bolest!
    Ostali idite kod vraceva."

    A sta ti predlažeš?! Shvati da SVAKA osoba koja je primljena može umreti bez bolničkog lečenja, a mnogi koji bi pod normalnim okolnostima, npr. sa upalom pluća, bili primljeni moraju kod kuće da se leče. Pa ovo je situacija od koje se strahuje već mesecima, a zbog neodgovornosti stanovništva i nesposobnosti vlasti smo ipak došli u tu situaciju, i šta sad? Hoćeš li ti da pristaneš da te pošalju kući kad kreneš da se gušiš? Ne razumem uopšte zašto vi likovi stalno isto ponavljate i šta uopšte predlažete.
  • Alisa

    23.11.2020 18:57
    Strasno
    Nikako mi nije jasno jedno..Od pocetka se mogla osposobiti kasarna na Futoskom putu ima sve pa cak i dvoriste..da se malo okrecila i dezinfikovala mogla je da primi sve covid pacijemte i svi na jednom mestu..Ali ocigledno je da i pored ove bolestine i ludila kiji prave krizni stab i politicari bitnije je da se dobro i zaradi na virusu...
  • T

    23.11.2020 18:30
    Zdravstvo u Srbiji leci samo 1 bolest!
    Ostali idite kod vraceva.
  • Naja

    23.11.2020 17:59
    Apelujte na vlast da prestane da deli narod i počne jednako da kažnjava sve građane koji se ne pridržavaju propisanih mera. Možete i na Zagorku Dolovac da apelujte da radi svoj posao, a ne da opstruira rad tužilaštva.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna